Titta vad gött :-P Blir en massa god stuvning av dessa läckra svampar :-D
Älsklingen hade även gjort en god kycklingpaj med bacon och ädelost..Självklart e det LCHF!! Satan i gatan vad den va underbart god :-P
För er som e nyfikna på den så kommer receptet här :)
Paj med kyckling, bacon och ädelost
Pajgrunden kommer från LCHF-kokboken.
4 port
3
Kycklingfiléer
140g bacon
140g Grädd
ädelost
Pajdeg:
2msk Smör
4 Ägg
1dl Grädde
Ostblandning:
1dl Grädde
2dl Riven ost
1/2dl Creme fraiche
Sätt ugnen på
225 grader. Ha i smöret i en pajform, ställ den i ugnen och låt det smälta.
Vispa under tiden samman ägg och grädde. När smöret smält tar du ut pajformen
och häller i äggsmeten. Ställ in i ugn igen, grädda tills det blivit en torr
yta med ordentligt med färg. Det tar ca 10 min.
Skär
kycklingen på längden i cirka en halv centimeter tunna skivor. Stek dessa
gyllene i smör. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Klipp baconet
i mindre bitar och stek på det.
Lägg
kycklingen omlott ovanpå pajen. Strö över baconet och smula över ädelosten.
Blanda
grädde, creme fraiche och riven ost. Häll detta över pajen. Stoppa in den i
ugnen igen och grädda tills den fått fin färg.
Serveringstips!
Pajen smakar underbart tillsammans med en sallad.
Nu blir det film här!!
Gonatt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar